Hoe krijg ik mijn website snel geindexeerd in Google

Geen zin meer om lang te wachten voordat uw website opgenomen is in de index van Google?

Vroeger…8 jaar geleden kon het wel maanden duren voordat een website werd opgenomen in de resultaten van een zoekmachine. Echter nu kan een website zo maar opgenomen worden binnen een paar uur of, in enkele gevallen, binnen een half uur.

Google moet wel weten dat uw website bestaat, hiervoor heb ik een aantal tips samengesteld. Hiervoor bekijken we een paar “onpage” (op de webpagina zelf) en “offpage” factoren (andere factoren buiten uw website)

Onpage factoren

 • Domeinnaam. Allereerst probeer uw belangrijkste keyword in uw domeinnaam op te nemen. Onthoudt dat als u voor een Nederlandse site goed wilt ranken het waarschijnlijk het beste is om een .nl domeinnaam te hebben. Alhoewel ik verschillende domeinnamen zoals .com en .org goed heb zien ranken. In uw Google Webmaster Tools kunt u namelijk ook instellen op welke markt u zich richt.
 • Uw website dient in ieder geval correct geoptimaliseerd te zijn zoor SEO doeleinden. Voor SEO tips, zie DE 10 SEO Geboden.
 • Genereer een robots.txt file (Het robots.txt bestand wordt altijd in de root (de hoofdmap) van een website geplaatst en is bedoeld om aan te geven welke delen van de site door robots bekeken mogen worden) in uw root directory (hoofdmap).
 • Zorg voor een XML-sitemap. Deze kunt u hier genereren en in uw Google Webmaster Tools toevoegen (en eventueel Yahoo en anderen).

Offpage Factoren

 • Pingen (vooral voor blogs en dergelijke ) Dis een proces waarbij uw een server op de hoogte stelt van een verandering op uw website. Deze server stelt op haar beurt bijvoorbeeld Blog zoekmachines weer op de hoogte van veranderingen. Google Blog Zoeken is daar een voorbeeld van.
  Ping uw website met http://pingler.com
 • RSS Feeds (Dit is een mooie uitleg van RSS feeds). Heeft uw blog/site een RSS feed dan is het tijd om de servers van een nieuwe website op de hoogte te stellen door bijvoorbeeld naar
 • Snelle Backlinks (dit zijn vaak gecrawlde whois websites)
  http://www.alexa.com/data/details/?url= (uw domeinnaam )
  http://whois.domaintools.com/ (uw domeinnaam )
  http://www.statbrain.com/ (uw domeinnaam )
  http://who.is/whois-com/ (uw domeinnaam )
  http://www.aboutus.org/ (uw domeinnaam )
  http://snapshot.compete.com/ (uw domeinnaam )
  http://whois.ws/whois-info/ip-address/ (uw domeinnaam)
  http://www.websiteoutlook.com/ (uw domeinnaam )
  http://www.sitedossier.com/site/ (uw domeinnaam )
  http://www.quarkbase.com/ (uw domeinnaam)
  http://whois.domainlabs.eu/ (uw domeinnaam )
  http://www.cubestat.com/ (uw domeinnaam )
  http://web.archive.org/web/*/ (uw domeinnaam)
  http://www.estimix.com/ (uw domeinnaam)
 • Sociale Media Sites
  Voeg een klein verhaaltje over het onderwerp van uw website aan DIGG.

Wat werkt het beste?

In mijn ervaring heb ik gister nog een website geïndexeerd gekregen door een klein verhaaltje toe te voegen op DIGG. 28 minuten heeft het geduurd om deze website te indexeren

Waarom werkt dit het beste?

DIGG en andere sociale media sites worden nu eenmaal bijna continue gecrawld door de zoekmachines. De zoekmachine treft uw link aan op DIGG bijvoorbeeld en volgt deze naar uw website.

3 gedachten over “Hoe krijg ik mijn website snel geindexeerd in Google”

 1. Hoi, 
  Grote Dank. Heb veel links geplaatst op blogs en startpaginas, maar , na zo een 5 dagen nog steeds niet geindexeert, hopelijk lukt dit. Vooral Digg.com is een goede tip en uiteraard pingler.
   
  Nogmaals A Big Thanks

 2. Ik heb mijn site gepingt met pingler, maar in google is die niet verandert. Moet ik misschien wachten? Een uur?
  Bedankt voor jouw handige tips en de snelle Snelle Backlinks!

Reacties zijn gesloten.