E-dommerce

E-commerce, je wilt wat verkopen op internet, hoezee! Maar wat een wanstaltige websites zijn er toch op het net te vinden. Ik zal geen voorbeelden noemen maar sorry hoor, als je zelf boodschappen doet on- of offline wil je te toch ook goed geholpen worden?

Waarom moet ik dan nog steeds op tergend moeilijke wijze een account aanmaken? Mensen klikken tegenwoordig weg binnen enkele seconden weg, maar het ze dus makkelijk!

Waarom moet ik nog steeds een waslijst aan details invoeren voor ik ook maar een bestelling kan doen. Daar zit ik dan met Ideal-kaart in de hand en niet kunnen bestellen omdat ik eerst een lijst met landen moet doorspitten om " The Netherlands"  te vinden op een Nederlandse website.

Ik zoek een speciaal type webcam op een website en krijg de melding "niets gevonden". Dat is geen probleem maar zou het niet handig zijn om eronder enkele aanbiedingen te doen van webcams die wel aanwezig of in de aanbieding zijn?

Wat als ik een vraag heb en minutenlang moet zoeken naar een telefoonnummer? Waarom niet een enorme knop met " Vragen?"  erop en direct live met een klantenservicemedewerker kunnen chatten. Probleem opgelost. 

Soms lijkt het wel of iemand die zelf een webshop runt nooit zelf op het internet dingen koopt. Ga eens in de schoen van de klant staan en vraag je of of je zelf bij je eigen winkel zou bestellen?

Overigens kwam ik op mijn zoektocht naar een webcam langs de website van Laptopshop. Deze jongens (of meisjes) weten hoe een webshop moet werken. Voor de klant is het duidelijk of iets op voorraad is, zo niet dan zijn er alternatieve aanbiedingen, contact krijgen is duidelijk en mijn e-mail was binnen 15 minuten beantwoord. Vandaag besteld, is morgen afgeleverd. Minder dan dit is te langzaam in mijn mening. En zo moet het zijn!