Aandachtspunten inhuren freelancers via Freelancer.com, Odesk of Paypal

freelancer.com opgelicht tips

Niet zelden hoor ik klachten van vrienden, bekenden of collega's over hun ervaringen op websites zoals freelancer.com, Odesk, Elance of simpelweg via Paypal.

Het klinkt aantrekkelijk: lage prijzen, niet vooraf betalen (denken veel mensen) en meer dan genoeg aanbod. Met name starters op de Nederlandse markt hebben niet genoeg kapitaal om de, soms nogal prijzige, Nederlandse programmeurs en ontwerpers te betalen. Een kleine zoekzocht op het internet brengt deze mensen zeer snel bij bovengenoemde websites.

Kwaliteit heeft een prijs, goedkoop is duurkoop etc. Niettemin is er veel waarde te vinden bij deze freelancers. Er zitten ook veel fietsen makers tussen. Er is met name nogal een verschil in opvatting over kwaliteit, het moment van betalen en het opgeleverde werk.

Enkele punten ter overweging

 1. Betaal altijd met credit card of Paypal. U heeft dan altijd nog de mogelijkheid om uw geld terug te vragen mocht het echt helemaal fout gaan (de websites zelf zijn hier niet blij mee en zullen in veel gevallen uw account sluiten).
 2. In de opdracht omschrijving moet echt alles gedekt zijn. Bij een opdracht voor een nieuwe website bijvoorbeeld moet u werkelijk alle punten die u vanzelfsprekend vind benoemen tot het laatste detail.
 3. Veel freelancers houden tot op het bittere einde vol dat ze iets kunnen terwijl het aan hun profiel overduidelijk te zien is dat dit niet het geval is.
 4. Reviews en beoordelingen: Niet altijd maatgevend omdat er een hoop 'niet helemaal echte' tussen kunnen zitten. Pas bij een hoger aantal kan dit doorslaggevend zijn. 
 5. Afhankelijk van het type werk is het zo dat u vooral moet kijken naar het portfolio. Maar is die website wel echt door deze persoon gemaakt??
 6. Verschillende culturen denk anders. Chinezen kopieren alles wat los en vast zit, Indiers kunnen geen nee zeggen en ga zo maar door. Hou hier rekening mee.
 7. Het belangrijkste: Betaal nooit 100% vooraf tenzij u iemand persoonlijk kent.
 8. Laat u bij uw fixed-fee project niet verleiden tot het instellen van een 'hourly-based project" tenzij hier een bijzonder goede reden voor is. Fixed fee heeft bijna altijd de voorkeur (hier ben ik jaren geleden flink mee het schip in gegaan).

Betalen

Freelancer.com: U kunt gerust een 100% milestone aanmaken maar een milestone die gereleased is krijgt u nooit meer terug.

Odesk: let op bij het accepteren van een sollicitant: U betaald vooraf maar kunt zelf het bedrag kiezen. Dit verschilt dus met Freelancer.com. Indien u niet vooraf wenst te betalen moet u dus een lager bedrag invullen of 0 kiezen.

Paypal: ondanks de beloftes van Paypal krijgt u uw geld niet terug in de meeste gevallen wanneer u zaken doet met India. Als de ontvanger zijn / haar rekening leegmaakt valt er niets te verhalen.

Mooi voorbeeld van een e-mail zoals die enige tijd terug ontvangen werd:

Hi Sir

I am Rstanjim,,welcome we services& we services Honest or very trustfully Time to Time Delivery on time We provide &I have good requirement u project All most&!Until u Satisfy 100% sups u Interest we offer,I Have Req 4 u, please u sms for me i am hear online.

Lots Thx u Bid sir:)) 

Have u nice day:))

Regard

[googleplusauthor]

Tips om uw ranking op LinkedIn te verbeteren

linked in ranking

LinkedIn heeft zichzelf inmiddels gepositioneerd als het grootste netwerk voor professionals ter wereld. Met meer dan 100 miljoen gebruikers en meer dan 200 bedrijven is LinkedIn inmiddels het meest gebruikte platform voor recruiters en sollicitanten. Ook is LinkedIn inmiddels een belangrijk medium voor het stellen van vragen en het krijgen van antwoorden op zakelijk gebied.

In tegenstelling tot Facebook and andere sociale platformen wordt informatie op LinkedIn voornamenlijk gevonden door de interne zoekfunctie. Deze functie werkt niet zoals Google, dus ook het optimaliseren van uw profiel of bedrijf moet op een andere manier gebeuren. LinkedIn kijkt onder andere naar keywords en een gepersonaliseerd relevantie algoritme op basis van de afstand tot de gebruiker (eerste, tweede of derdegraads contact). Ook tellen hierbij aanbevelingen mee.

Om uw zichtbaarheid te verhogen van uw eigen profiel, dat van uw bedrijf of van een groep in LinkedIn kunt u het volgende doen:

 • Optimaliseer uw headline en omschrijving of summary op een zodanige wijze dat de belangrijke informatie zo hoog mogelijk links boven aan uw profiel staat. Net als bij websites kijkt de zoekmachine van boven naar beneden. Zorg er dus voor dat uw belangrijke keywords (en eventueel synoniemen) zo hoog mogelijk en prominent getoond worden.Vraag om aanbevelingen, zowel personen als bedrijven kunnen hun zichtbaarheid verhogen door aanbevelingen te vragen. Naast de zichtbaar is dit ook uiteraard zeer gunstig voor toekomstige werkgevers en dergelijken. Tip: zorg voor relevante aanbevelingen met voorbeelden. Veel mensen zullen u best helpen. Als u hier maar om vraagt.
 • Vergroot uw netwerk. Dit kunt u op twee manieren doen: U kunt zoveel mogelijk connecties verkrijgen zonder naar de kwaliteit te kijken. Dit heeft waarschijnlijk voornamelijk zin voor de interne zichtbaarheid in LinkedIn. Daarnaast kunt u uw netwerk vergroten met alleen mensen die u echt kent. Dit heeft weer meer waarde voor diegenen die het van hun netwerk moeten hebben zoals mensen in de sales.
 • Keuze van uw keywords in uw profiel: Zoek naar de keywords met twee woorden of meer (long tail). Wellicht kan de keyword tool van Google u helpen bij het zoeken naar ideeën.
 • Optimaliseer uw URL in LinkedIn. Uw standaard URL is een willekeurig gekozen aantal letters en cijfers. Door hier te kiezen voor uw volledige (bedrijfs)naam vergroot u uw zichtbaarheid in Google.
 • Regelmatige activiteit in de Q&A sectie van LinkedIn. Dit is een uitstekende manier om uw zichtbaarheid te verhogen. Niet alleen kunt u hier laten zien waar u staat, u kunt zo ook connecties op doen maar zo vergroot u ook de zichtbaarheid van uw groep of bedrijf.

 

4 methodes die bezoekers opleveren zonder elke nieuwe SEO trend te volgen

Ondanks dat ik met veel plezier over SEO onderwerpen lees en schrijf moet ik eerlijk bekennen dat ik de laatste maanden niet elke SEO nieuwsbrief van elk SEO blog van alle SEO experts heb gevolgd. Wat ik wel doe is de belangrijkste ontwikkelingen volgen, maar dat spreekt voor zich.

Niet dat deze nieuwsbrieven en blogs geen goede informatie bevatten, in tegendeel, er zit enorm veel waardevols tussen maar ik heb een beetje last van ‘informatie overkill’. Om nog maar niet te spreken van alle tweets over het onderwerp.

In plaats van alle blogberichten van Matt Cutts en anderen op de voet te volgen als ware deze het woord van onze lieve heer zelve ben ik me gewoon gaan concentreren op het bouwen van websites en SEO campages met een goed fundament en combineer deze met mijn marketing kennis.

Vreemd genoeg heeft deze manier van werken mij veel meer succes opgeleverd dan alle jaren van elk SEO nieuwtje uitproberen en toepassen. Hiermee heb ik goede posities kunnen realiseren voor een paar zeer gewilde zoekwoorden.

1. Ontwikkel een merk

Het zou zo maar kunnen dat niet iedereen het hiermee eens is maar ik heb gemerkt bij een project pas geleden dat er in een emailcampagne een gratis product werd beloofd maar door een ‘fout’ hebben wij de link naar het aanvraagformulier niet geplaatst op de betreffende website. Dit had tot gevolg dat mensen gingen zoeken naar het product.

De website of zichzelf is nieuw en heeft nog maar weinig backlinks. In ieder geval minder in aantal kwaliteit dan de concurrentie maar sinds er zo veel mensen zijn gaan zoeken op het merk werd deze website toch hoger geplaatst, zelfs hoger dan de concurrentie.

Nu is het natuurlijk niet onze bedoeling om telkens te ‘vergeten’ een link te plaatsen om zodoende zoekers te genereren maar ik was wel redelijk verbaast over het effect.

2. In Nederland is er veelal niet heel veel nodig

Ondanks dat het soms misschien niet zo lijkt is het zo dat er voor veel keywords niet bijster veel nodig is om goed te ranken. Enkele links van hoge kwaliteit zijn zaak al genoeg. Waar er in Amerika veel meer voor nodig is om op een bepaalde positie te geraken is dat in Nederland zeker anders. Dus het is verstandig dat in het achterhoofd te houden bij het uitzetten van een strategie.

3. Maak gebruik van de mogelijkheid tot het schrijven van artikelen

Vindt de beste blogs / websites ongeveer gelijk aan uw niche en bekijk of zij de mogelijkheid hebben om content te plaatsen. Met een beetje moeite kan iedereen een waardevol artikel neerzetten. Het is verstandig om ook even te bekijken in hoeverre deze website ook links toelaat in het artikel maar vaak wel.

U krijgt links van relevante websites en de eigenaar van de website krijgt meer content, dat is een win-win situatie.

4. Social Media / Bookmarking

Het is mij gebleken dat links van social media en de bookmarking sites (nujij.nl bijvoorbeeld) sommige websites enorm helpen. Uiteraard wisten wij al dat links van Twitter en Facebook helpen maar het lijkt er op dat zelfs het automatisch toevoegen van links werkt (maar uiteraard doen we dat niet).

Zowel bij reeds gevestigde websites met een behoefte aan meer anchor text links en bij nieuwe websites met niet al te veel concurrentie werkt dit uitstekend.

10 suggesties voor uw pagina titels

10 suggesties voor de titel van uw pagina

Titels zijn zeer belangrijk. Een titel vertelt een zoekmachine waar een pagina over gaat. Het correct weergeven van de titel wil daarom nog wel eens tot discussies leiden binnen een bedrijf. Marketing wil het merk in de titel en uw SEO wil vooral keywords. Wat is nu de juiste verhouding?

Om de vraag te beantwoorden wat de beste titel is moeten we toch beginnen met ons enerzijds af te vragen wat u met uw website wil bereiken en anderzijds waar uw klanten naar zoeken. Wilt u uw merkbekendheid verhogen of een product of dienst promoten? Of allebei?

Hieronder een aantal standaard mogelijkheden om uw titels te structureren. Denk eraan: titels langer dan 60 karakters zijn niet zichtbaar in de zoekresultaten.

 1. <Bedrijfsnaam>: Zo wordt u alleen gevonden op uw bedrijfsnaam, is dat wat u wil?
 2. <Leeg>: Niet handig.
 3. <Bedrijfsnaam – product naam of bericht titel>: Wat vooraan staat wordt als belangrijker gezien.
 4. <Product naam – bedrijfsnaam>: Zoeken uw klanten naar uw product plaats dan het product eerst, gevolgd door de bedrijfsnaam. Zolang het maar niet te lang wordt.
 5. <Bericht titel – bedrijfsnaam>: Als het moet dan eerst de titel van het artikel dan de bedrijfsnaam.
 6. <Aparte titel – bedrijfsnaam>: Gebruikt u bijvoorbeeld WordPress en een SEO plugin dan kunt u de titel van de pagina zelf invullen. In dat geval is de html titel (wat de zoekmachines zien) anders dan de pagina titel.
 7. <Keyword – bedrijfsnaam>: Heeft u één soort dienst, bijvoorbeeld “foto printer – Hewlett Packard”, zet dan het keyword eerst gevold door de bedrijfsnaam.
 8. <Keyword – product naam – bedrijfsnaam>: Mochten ze allemaal kort zijn dan kan dit. In sommige gevallen voor websites met veel producten kan dit noodzakelijk zijn. Denk aan: “Drivers – Photosmart C5280 – HP”.
 9. <Longtail zin>: Dus bijvoorbeeld “Hoe verwissel ik een cartridge in de HP C5280”. Als dit een zin is waar mensen naar zoeken en u kunt er zoekwoorden in kwijt dan is dat natuurlijk zeer gunstig. Zoekers vinden zo immers eerder wat ze zoeken.
 10. <Categorie – pagina of productnaam – bedrijfsnaam>: Meestal is dit te lang. U kunt het beste kiezen voor of een categorie of een product. Zeker met het gepersonaliseerd zoeken is het belangrijk een keuze te maken voor 1 onderwerp per titel / pagina.

Zoekmachines hebben beperkingen

Zoekmachines kunnen niet alles, tenminste niet alles wat de meesten mensen kunnen. Zo kunnen ze bijna geen foto’s bekijken, met moeite javascript volgen, geen Flash lezen, ajax soms moeizaam volgen en kunnen ze niet klikken op uw website. In zekere zin zijn zoekmachines ‘gehandicapt’. Dat wil zeggen ze kunnen niet alles wat mensen zonder een beperking kunnen. Voor mensen met een beperking bouwen wij allerlei voorzieningen om het leven dragelijker te maken.

Laten we eens kijken naar de richtlijnen die Google ons geeft met betrekking tot hoe wij onze website in zouden moeten richten. Bijna allemaal hebben deze te maken met toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Zo wordt er aangeraden om tekst links te gebruiken, beschrijvende alt tags aan foto’s toe te voegen en goede duidelijke tekst te gebruiken.

Als wij voor mensen met een beperking hulpmiddelen maken dan moeten dat ook voor de zoekmachines doen. Als wij een website maken zonder rekening te houden met  de ‘beperking’ van de zoekmachines maken wij dus eigenlijk een openbaar gebouw zonder toegang voor rolstoelen bijvooorbeeld.

Bij het inrichten van onze website moeten wij er rekening mee houden dat de zoekmachines onze website zien als een persoon met een verminderd gezichtsvermogen. Wij  maken dus geen website met alleen Flash, alleen foto’s zonder beschrijving en alleen ingewikkelde javascript menu’s.

Ook kunnen zoekmachines (nog) geen handelingen uitvoeren op uw website. Dus ervan uitgaan dat de zoekmachine een menu kan volgen op de homepage waar bijvoorbeeld een selectie moet worden gemaakt voor een taal of een werelddeel zonder de zoekmachines van een alternatieve methode (een sitemap) te voorzien is niet verstandig.

Terugblik: SEO voorspellingen voor 2010

Nu iedereen druk is met het voorspellen van de trends voor 2011 leek het me interessant om te kijken wat er terecht is gekomen van de SEO voorspellingen voor 2010 uit 2009.

terugbeschouwing-seo-google-voorspellingen-2010

1. Real Time zoeken (Twitter Integratie)

Er was al in 2009 een trend naar een weergave van steeds meer (bijna) real-time resultaten in Google. Onder andere waren dit Blogberichten, nieuwsberichten en forum resultaten. Dit heeft zich gedurende 2010 uitgebreid met Twitter resultaten. Ik denk dat iedereen het wel eens is met het principe van blog, nieuws en forum berichten in de zoekresultaten.

Echter veel mensen zijn het niet eens met de Twitter integratie. Persoonlijk ben ik Twitter berichten in de Nederlandse resultaten maar erg weinig tegen gekomen zonder ten minste op de knop “meest recent” in te drukken. Om een voorbeeld te geven een zoekopdracht naar een politicus geeft meteen een behoorlijk ongezouten mening weer van een twitteraar. Met andere woorden zolang je maar als laatste Twittert op een bepaald onderwerp, verschijnt je bovenaan.

twitter-integratie-zoekresultaten-ongewenst

De verwachting is dat Twitter resultaten geen lang leven beschoren zijn, althans niet voor alle zoekopdrachten.

2. Links van Twitter en Facebook worden veel belangrijker

Nu was het natuurlijk allang bekend, ook begin 2009, dat Social Media een enorme “boom” aan het doormaken was en dat samen met de stijging in populariteit van bijvoorbeeld Facebook en Twitter ook bedrijven steeds meer uitgeven aan sociaal media als een vast onderdeel van hun marketing budget. Dat betekend bijna automatisch ook dat links van Social media belangrijker gaan worden voor SEO. Google volgt immers mensen, waar hangen mensen (online) uit en wat vinden zijn belangrijk. In die trend is Google ook de Social Media mee gaan tellen als ranking factor.

3.  Persoonlijke zoekresultaten

Op 4 december 2009 kondigde Google Persoonlijke zoekresultaten aan voor iedereen. Het ligt dus voor de hand dat dit een trend voor 2010 zou worden. Google heeft aangekondigd dat deze vernieuwing permanent is. Google wil immers ook de meest relevante resultaten bieden aan de zoekers en door de zoekhistorie mee te nemen in de resultaten wordt dit waarschijnlijk relevanter. Waarschijnlijk omdat niet voor alle zoekopdrachten gezegd kan worden dat het verleden meetelt. Bijvoorbeeld bij opdrachten waar nog nooit naar gezocht is blijft gewoon de “standaard ranking” gelden.

Het resultaat is dus dat er veel minder gesproken kan worden van een echte ranking. Maar eerlijk gezegd is mij gedurende 2010 opgevallen dat in ieder geval de top 5 van de resultaten redelijk stabiel zijn gebleven (althans zonder lokale resultaten mee te tellen).

4. Google maakt andere zoekmachines overbodig

Al in 2009 bleek de opkomst van Google ’s marktaandeel (als zoekmachine).

googlemarktaandeelbegin2010

Deze trend heeft zich voortgezet gedurende 2010:

googlemarktaandeeleind2010

Het kon dus ook niet anders dan dat enkele bedrijven niet meer willen investeren in hun zoekmachine.

5. SEO uitgaves nemen toe

Recessie of geen recessie bedrijfsuitgaves aan SEO (zonder PPC en Social Media) werd voorspeld flink toe te nemen in 2010.

seo-bedrijfs-uitgaves-2010

Een ander onderzoek in het verenigd Koninkrijk geeft aan dat in 2010:

55% van de bedrijven gaan meer uitgeven aan SEO

45% van de bedrijven zijn van plan meer uit te geven aan PPC

49% van de bedrijven is van plan om ook Twitter te gaan betrekken in hun marketing budget en 65% procent is dit ook van plan met Facebook.

Uit bovenstaande grafiek blijkt dat in 2010 een toename is te zien (14%) van de SEO uitgaves.

6. Veranderingen ten aanzien van zoeklandschap

Google doet steeds meer moeite om zoekers aan zich te binden. Dat wil zeggen, ze willen zo lang mogelijk de zoekers op de pagina’s van Google zelf houden. Een voorbeeld:

weerberichten-in-google

Hier verschijnt het weerbericht al bovenaan de zoekresultaten. Deze functionaliteit werd al op 11-12-2009 aangekondigd. Niet alleen het weerbericht maar ook uitslagen van wedstrijden, bioscoop informatie, ticketprijzen en aankomsttijden van vluchten zijn in de loop van dit jaar verschenen in de Google zoekresultaten. Niet vreemd uiteraard want op deze manier zullen er wellicht meer mensen op hun advertenties klikken. Niettemin is dit wel een verschuiving in hun policy.

bioscoop-films-in-google-zoekresultaten

De verwachting is dat deze trend zich zeker door zal zetten.

7. Lokaal

Dan was er in 2009 al een duidelijke “lokale” trend zichtbaar doordat Google Local er kwam. Op 6 april 2009 werd door Google zelf al aangekondigd dat Google meer “lokaal” zal worden.

Google Local Business Center werd vervangen door Google Places. Lokale resultaten werden, samen met een kaartje van Google maps, weergegeven samen met de “normale” zoekresultaten.

google-lokale-resulateten-voor-het-eerst-inde-zoekresulaten

Sinds oktober 2010 verdringen de lokale resultaten al veel van de organische resultaten.

google-lokaleresulaten-fietsenmaker-amsterdam

Google’s policy ten aan aanzien van de lokale resultaten lijkt tot zo ver alleen maar te zij toegenomen gedurende 2010. Ongetwijfeld heeft dit ook te maken met het feit dat steeds meer mensen ook echt ter plekke lokaal zoeken op hun smartphone.

8. Website Snelheid

We wisten al dat Google de gebruikerservaring wil verbeteren. Google wist zelf ook al dat mensen liever niet te lang willen wachten. Daarom werd er al in 2009 druk gespeculeerd over het integreren van de website snelheid als een ranking factor.

Deze ranking factor is geïntegreerd en de verwachting is dat deze zeker zal blijven. In mijn ervaring heeft de factor (nog) niet al te veel invloed als de website maar niet echt tergend langzaam is.Van alle voorspellingen kunnen we zeggen dat deze aardig bleken te kloppen. Om te voorspellen of deze blijvend zijn…daarvoor is het nog te vroeg! Alles is immers aan verandering onderhevig, ook Google. Of beter gezegd, juist Google?

WordPress SEO (english)

1 – Permalinks

Use “Custom Structure” with the following: /%postname%/. Now the structure will be like: http://www.website.com/title-blog-post

2 – All-in-One SEO Plugin

http://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/

3 – Social media

Use a twitterfacebook or hyves plugin. Other usefull plugins: Social BookmarksWP-hyvesSociable and more! Also use RSS plug-ins to get more readers.

4 – Right Titles

Come up with great titles ( to be set with the All-in-One SEO Plugin ) by looking in Google with the Google Keyword tool. Optimize your title, en and see if there is a lot of Google competition in Google (obviously:-)

5 – Google XML Sitemaps Generator Plugin

A sitemap is always a important part of your site but may take a lot of time to update. luckily there is a geat plugin:  Google XML Sitemaps Generator Plugin

6 – Optimize use of the -tags in your theme!

Most likely you have chosen a theme for your site.  But some WordPress theme’s are not well optimized. For example the sometimes do not contain the H1 tag.

7 – Speed

Use WP Super cache plugin. Besides that see which plugins are important or not. Remove plugins that are not being used. Wit multiple plugins you should also see if some files are being included multiple times like jquery for example. The CSS And Script File Aggregation plugin will reduce some of the load. 

8 – SEO smart links

The pluging SEO smart links will increase the amount of deeplinks within your site. When you post a new post with keywords in the title that this plugin automatically recognizes then it will create links to that other post. A great way to not let old posts slip into nothing..

9 – Noindex bij archive

If you already have the  http://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/ plugin installed you can choose if you want the archive pages indexed. It would be wise to index the archive pages because of duplicate content issues.

10 – Description and keywords

With the  All in one SEO plugin You have fill in correctly formatted descriptions and keywords (not that Google still uses keywords but hey it wont hurt if done correctly).

11 – wpSEO (not free)

WP SEO takes care of automatic meta tags. This can be a time-saver but not always optimal.

Het semantisch web voor luie mensen

semantisch web

U als ondernemer denkt misschien: “semantisch, ik was net klaar met Facebook en Twitter!?” Ik ben het met u eens dit is niet het soort materie waar u zich bezig mee wilt houden. Wij als (let op: schaamteloze zelfpromotie) SEO specialisten daarentegen zien dat het sematische web wel degelijk belangrijk gaat worden en zien ook al bewegingen van de grote zoekmachines richting dit semantische web. Heel kort-door-de-bocht betekend dit dat u de zoekmachines helpt begrijpen waar uw website nou over gaat en in welk segment dit onder te brengen valt.

Het is niet mijn bedoeling hier een uitgebreide behandeling te geven van het semantisch web want dat hebben anderen al gedaan. Met de volgende link kunt u uitgebreid lezen over het semantische web. Nee, ik kwam op mijn speurtocht over het web naar een goede RSS feed maker terecht op de website van Dapper.

Dapper heeft een service dat heet Sematify. Hier kunt u een soort semantische versie van uw website maken middels hun ‘dappers’. Ik heb het nog niet getest maar het lijkt me een plausibele mogelijkheid om met relatief gemak een semantisch-vriendelijke website te maken. Meer uitleg vindt u hier.

Voor de doe-het-zelfers en website ontwerpers, hiermee kunt u alvast een voorsprong nemen op de concurrentie!

Waarschuwing- Deze site (carieretijger.nl) bezoeken kan schade toebrengen aan uw computer

Oeps, ik was op zoek naar informatie wat mij voerde naar de site van carrieretijger.nl. Wat stond er tot mijn verbazing? Waarschuwing– Deze site bezoeken kan schade toebrengen aan uw computer!

malware getecteerd

En toen deze:

Commercieel gezien niet echt fijn omdat iedere bezoeker deze melding krijgt. Niet iedereen weet dat het wel zal meevallen indien uw computer goed beveiligd is. Wat kan dit nou veroorzaken? Even verder klikken geeft de volgende resultaten:

carieretijger geinfecteerd met malware

Vervolgens laat de diagnosepagina zien:

Van de 41 pagina’s die we in de afgelopen 90 dagen op de site (carrieretijger.nl) hebben getest, hebben 34 pagina(‘s) zonder de toestemming van de gebruiker schadelijke software gedownload en geïnstalleerd. De vorige keer dat Google deze site (carrieretijger.nl) bezocht, was op 2010-10-15. De vorige keer dat verdachte inhoud op deze site ( carrieretijger.nl) werd aangetroffen, was op 2010-10-15.

Het lijkt er op dat er software wordt geïnstalleerd bij bezoekers van de website. Mogelijk is dit software van carrièretijger wat verkeerd geïnstalleerd is maar meer waarschijnlijk is dat site gehackt is door .. jawel.. hackers.

Wat kun je hier nou aan doen?

Het allerbelangrijkste is hier op zoek te gaan naar de oorzaak. Google webmaster tools geeft u uitleg over de te volgen stappen bij een malware infectie zoals op welke pagina’s de malware is aangetroffen en om wat voor type malware het gaat. Het is dus zaak deze zo snel mogelijk te verwijderen. Stopbadware.org geeft tips over hoe deze malware eruit kan zien in html code van uw website.

Ik moet er wel bij zeggen dat druk bezochte websites een groter risico te lopen om geïnfecteerd te raken. Dat wil niet zeggen dat u geen risico loopt.

Hoe kan ik dit nou voorkomen?

Maakt u gebruik van een veel gebruikt platform zoals WordPress of Joomla dat loopt u ook een risico, simpelweg omdat deze (0f een plugin) een zwakte bevat wat uitgebuit kan worden door een hacker. Er bestaan vele goede methodes of plugins (ja ik weet het dit is een beetje krom) om bijvoorbeeld uw WordPress installatie te beveiligen. De allerbelangrijkste tip is wel dat uw installaties en plugins up-to-date houdt.

Tip: Ik heb gebruik gemaakt van wp-secure. Deze plugin doet zijn werk wel goed maar biedt  ook de mogelijkheid een ‘gratis’ scan te doen van uw website. Hier komt de adder naar boven want nog geen dag dag later kreeg ik een e-mail  met daarin de melding dat mijn site zou voorkomen in de “google malware index”!? Dit konden zij echter wel verhelpen tegen een tarief van 250 USD (want het was handwerk). Ik alles gecontroleerd maar het bleek niet zo te zijn en hun ‘melding’ gewoon vals. U bent gewaarschuwd.

Widget Logic, Widgets, Site structuur & Site hiërarchie

widget logic

De Widget Logic widget is enorm handig voor het goed (SEO-technisch-gezien) structureren  van uw WordPress site. Waarom? nou, normaal gesproken verschijnen widgets op elke pagina. Dat betekend dat er bijvoorbeeld voor de ‘categorie-widget’ op elke pagina een link komt naar alle categorieën van uw blog. Dat is SEO technisch gezien niet optimaal. Beter is het om de site onder te verdelen in clusters. Dus uw pagina te zien als een hiërarchisch geheel (zo leest Google uw website) met logsiche onderverdeling, dus bijvoorbeeld zo iets:

site hierarchie

Bijkomend voordeel van deze onderverdeling van bijvoorbeeld uw blog is dat berichten of posts niet te ver op de achtergrond verdwijnen na verloop van tijd omdat deze allemaal nu via een zo klein mogelijk aantal stappen te bereiken zijn.

Even terzijde: Voor diegene die zich afvragen waarom widget logic soms niet werkt op een WordPress installatie waar een statische pagina is gekozen als de homepage kan ik verklappen dat WordPress normaal gesproken de blog pagina als homepage ziet. Dus Widget Logic moet ingesteld worden op is_home() voor het geval u een widget alleen wilt laten verschijnen op de blog pagina zoals op deze site.