WordPress in detail | Hoe haal ik er het meeste uit – Media Settings

 

Zoals ik heb gezegd, is WordPress is een zeer goede naam voor deze software en heeft betrekking op hoe de meeste mensende software gebruiken. Je onderscheidt je blog pas echt goed als je afbeeldingen en misschien ook andere media gebruikt.

Media Instellingen, zijn een belangrijk onderdeel en maken het gemakkelijk voor je om beelden te gebruiken in je blog berichten.
Het is het beste relatief kleine afbeeldingen te gebruiken in WordPress. Mensen verwachten dat blogs snel laden. Als u, bijvoorbeeld zeven berichten op uw homepage heeft, elk met een beeld, dan moeten de beelden vrij klein in bestandsgrootte zijn om de pagina om snel te laden.

WordPress geeft u vooraf beeldformaat instellingen voor thumbnail-, midden-, en grote
beelden. In veel gevallen zult u een afbeelding nemen met een grootte die u wilt, of de grootte van de afbeelding zelf. In deze gevallen kan het handig zijn on wordpress deze afbeeldingen te laten verkleinen.

Dit zijn de maximale afmetingen, je beeld zal proportioneel worden aangepast. De grotere dimensie (hetzij breedte of hoogte) wordt ingesteld op de vooraf bepaalde grootte, en de kleinere omvang worden bijgesneden tot houd het in verhouding grotere omvang.

U kunt alleen gebruik maken van de vastgestelde maten wanneer u liever geen extra werk wilt en quick-and-dirty manier gebruikt om de afbeelding op de goede maat wil krijgen. De standaard media-instellingen in WordPress zijn meestal te groot voor standaard doeleinden. Ik raad u aan uw afbeeldingen te verkleinen, zoals hier beschreven:

• Thumbnail Maat- Het thumbnail formaat is 150 x 150. Stel je thumbnail formaat op 80 x 80 pixels. Dit is groot genoeg voor bijvoorbeeld een gezicht en kan linken naar een grotere foto.

• Medium Maat- Ik heb gemerkt dat bij het gebruik van beelden in onze eigen blogs, die een beeld ter grootte van de helft van de breedte van de middelste kolom de beste resultaten geeft. Meestal heeft een thema een kolom breedte van ongeveer 400-500 pixels. Omdat uw blog niet altijd zal worden weergegeven op de volle breedte moet u gaan voor de minimale variant, en stel dus de middelgrote hoogte en breedte in op 200 pixels. Dan past de tekst er mooi omheen.

• Grote Maat- Dit is het meest gunstige formaat voor een foto op volledige breedte van uw blog. Voor de meeste thema’s, is dit ongeveer 400 pixels of een beetje meer. Een hoogte ter grootte van de breedte heeft in dit geval de meeste zin. U kunt dan tekst en boven en onder de afbeelding plaatsen wat een mooi evenwichtig beeld geeft.

Uiteraard weerhoudt niets u van het gebruik van andere maten maar de bovenstaande adviezen hebben wat mij betreft de beste resultaten voor een gemiddeld blog.