SEO voor Video

Video SEO zie ik (nog) niet zo heel veel. Vreemd eigenlijk want sinds Google video integreert in de zoekresultaten heeft video seo heeft een aantal voordelen op gewone seo. Het is namelijk veel makkelijker om een video hoog in de resultaten te krijgen dan een webpagina. Dit werkt voornamelijk goed voor diensten zoals Youtube en 123Video.

Gebruik een Video Sitemap

Een video sitemap is een aparte sitemap speciaal voor uw video content. Google ziet immers wel dat er een video op uw website staat maar heeft vaak moeite met ontdekken waar deze over gaat. Google heeft van uitgebreide informatie voorzien over hoe dit moet.

Gebruik op uw website titels en omschrijvingen

Bedeank dat u Google moet uitleggen waar deze video over gaat. Dus gebruik uw keywords in de titel en in de omschrijving van de video. Ook kunt u de bestandsnaam mooi voorzien van een keyword.

Op Youtube of 123Video

Host u op youtube dan zorg ervoor dat alle bestandsnamen, titels en omschrijvingen uw keywords bevatten. Op Youtube kan u bijvoorbeeld een link plaatsen in de omschrijving. Deze link is ook klikbaar. Probeer ook zo veel mogelijk uw keywords aan het begin van de tekst te plaatsen.

If you’re creating relevant content, you can almost always rearrange a sentence to be both shorter andmore relevant by putting the top key phrase at the start. That’s because your viewers will want a video that’s focused on that key phrase as much as you’ll want the ranking.

Tags

Zowel Youtube als 123video gebruiken tags. Deze bepalen voor een groot gedeelte de relevantie bij interne zoekopdrachten. Niet overdrijven maar wel gewoon alle relevante keywords toevoegen.

Maak een playlist

Op youtube kunt u een playlist van meerdere van uw video’s maken. Maak dus in dat geval ook een playlist aan met uw keywords erin verwerkt.

Uw video sharen

Het kenmerk van Youtube en 123video is de mogelijkheid dat andere mensen deze video’s om hun website kunnen plaatsen. Dit doen ze niet uit vrijgevigheid maar dat creëert natuurlijk ook een link terug naar youtube of 123video. Maar goed, feit is dat hoe meer mensen uw video op hun website plaatsen hoe hoger uw video scoort.

Kijkcijfers

Hoe meer kijkers en ratings uw video heeft hoe belangrijker deze zal zijn voor Google. Het maken van goede video content is daarom essentieel voor meer kijkers (alhoewel sommige mensen een beetje vals spelen..). Maak dus gebruik van alle mogelijkheden om deze video te promoten. Ik denk daarbij aan, nieuwsbrieven, facebook profielen en twitter bijvoorbeeld. Vergeet niet al uw vrienden en familie te laten kijken.

Reacties, favorieten en waarderingen

Nodig mensen uit om ook de video te waarderen en reacties achter te laten. Bij een leuke video hoeft u hiervoor weinig moeite te doen.

Windows Movie Maker

U kunt uw film bewerken op uw eigen computer met bijvoorbeeld Windows Movie Maker. Hiermee kunt u een logo plaatsen in uw film of zelfs een URL toevoegen bijvoorbeeld onderaan het beeld.

Aantekeningen

Youtube heeft een functie dat heet Youtube Aantekeningen ook hier kunt u uw keywords mooi kwijt.

Computer Transcriptie & Ondertiteling

Een mooie feature van Youtube is computer transcriptie waarbij er automatisch een tekstverslag van de video wordt gemaakt. Alleen werkt dit vooralsnog alleen in het Engels. Ondertiteling kunt u wel toevoegen. Lees hier hoe dit moet.