Hoe verslaat men een niet relevant Wikipedia resultaat

hoe versla je een niet relevant wikipedia artikel

Soms zijn die wikipedia resultaten best irritant voor de seo specialist en website eigenaar met name als de Wikipedia artikelen ranken voor totaal niet relevante term. Soms ook niet. Er zijn echter methodes om dit te 'corrigeren'. Het komt vaak voor dat mensen zoeken naar het specifieke product en niet naar een Wikipedia artikel met een verhaal over waar het product vandaan komt etc.

De oplossing is simpel maar is sterk afhankelijk van het wikipedia artikel. Ten eerste is het belangrijk te weten waarom een wikipedia artikel rankt. Dit is meestal om drie redenen: 1. De autoriteit van het wikipedia domein. 2. De interne link structuur en 3. Inkomende links van blogs, forums en andere websites. 

De domein autoriteit is niets aan te doen en daar zou ik niks aan willen doen. Maar aan punt 2 en 3 is wel wat te doen met de volgende stappen:

  1. Analyseer de backlinks van het wikipedia artikel en zie welke backlinks van wikipedia zelf komen.
  2. Ga nu naar al deze artikelen en zoek naar de referentie naar dit artikel.
  3. Wikipedia is een 'crowd-sourced' website wat betekend dat iedereen kan bijdragen aan de juistheid en relevantie van het artikel. Dit houd dus ook in dat als een verwijzing niet klopt u dit aan mag geven. Het is overigens niet de bedoeling dat u zomaar van alles gaat verwijderen want dan wordt u teruggefloten maar alleen die zaken die daadwerkelijk niet goed zijn.
  4. Ga nu naar alle forums en blogs en laat een link achter naar uw website.
  5. Probeer ook uw link in het Wikipedia artikel te krijgen. Dat is overigens een stuk lastiger en hangt heel erg af van uw website uiteraard.

Een gedachte over “Hoe verslaat men een niet relevant Wikipedia resultaat”

  1. Pingback: Google Knol en SEO

Reacties zijn gesloten.