Over mij

Dit blog / deze website is gemaakt om de kennis te delen die ik heb opgedaan tijdens mijn marketing studie en verschillende SEO ofwel zoekmachine optimalisatie projecten. Naar gelang ik deze projecten deed kwam ik er achter dat SEO op zich geen optimaal resultaat bereikt voor een merk of product. SEO in combinatie met marketing is echter een veel krachtigere combinatie.

De toekomst van zoekmachines zit niet in development, ontwerp of IT alleen maar in hoe je zoekmachines zo ver krijgt uw boodschap zo goed mogelijk over te brengen op potentiële klanten. De waarde van de data uit uw website zit niet alleen in de gegevens die verzameld worden maar vooral in de conclusies die daaruit getrokken kunnen worden met marketing in het achterhoofd om zodoende uw boodschap en de online marketingmix aan te kunnen scherpen.

Website zoekmachine optimalisatie is geen “one-size-fits-all” oplossing. Elk project heeft een eigen doelstelling en een eigen doelgroep. Ook geloof ik in het feit dat een project benaderd moet worden met een totaal plaatje. Niet alleen maar backlinks bouwen, alleen sociale media marketing of alleen een Adwords Campagne. Zoals bij een concert de verschillende instrumenten samen de symfonie maken zo ook met een website campagne. Alle mogelijke manieren (vaak soms vergeten activa) benutten om het project succesvol te maken.

De basis SEO beginselen zouden bij voorkeur vanaf het begin van het project mee moeten worden genomen tijdens ontwerp en realisatie. Op die manier wordt SEO een basis onderdeel van het project en niet een doel op zich. Google (dat is tenslotte waar bijna 90% van de zoekers hun resultaten vandaan halen) verandert bovendien regelmatig zijn ( haar) algoritmes. Zo waren in het begin meta-keywords erg belangrijk maar worden deze al helemaal niet meer meegenomen in de resultaten. SEO is een zich continue organisch en technologisch ontwikkelend “beest”, dat maakt het zo interessant voor mij.

Ten slotte is het me opgevallen dat het internet vol staat met allerlei informatie die ofwel de plank volledig misslaat ofwel gewoon niet waar is. Enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Ik hou van een no-bullshit aanpak en mijn doel is dan ook informatie te bieden waar u wat aan heeft. En, voor zover mogelijk, bewezen feiten zonder poespas of wollige taal.

Mijn Google Profiel

Marketing Blogs
marketing-seo blog
  Marketing / SEO
 
Marketing / SEO blogs Internet blogs Blogs by Country My Zimbio

Geef een reactie