Offline Direct Reli-Marketing Met Een Toefje Google

Bijna uitglijdend over de aangevroren stukken sneeuw en op weg naar de supermarkt kreeg ik vandaag  deze ‘flyer’ in mijn handen gedrukt van een zeer vriendelijke mevrouw die mij eerst vroeg of ik thuis internet had:

Iedereen is altijd maar bezig met online marketing door adverteren met Adwords, Facebook en Twitter maar veel mensen vergeten dat je offline net zo veel succes kunt behalen als je maar slim gebruik maakt van de verschillende connecties met de online wereld.

De flyer bestond uit een visitekaartje. Ik zag net een aanbieding van 49 euro voor 1000 visitekaartjes. Dat is dus 4,9 cent per visitekaartje. Dat is sowieso een stuk goedkoper dan een gemiddelde adwords of Facebook klik tegenwoordig. Maar ik heb begrepen dat de respons op een flyeractie zo’n 0,3% is dus zullen gemiddeld 3 personen van deze 1000 iets doen met deze flyer. In dit geval is het doel van de actie kennelijk alleen bewustmaking (of merkbekendheid creëren) en is het een onderwerp wat misschien veel mensen emotioneel zal aanspreken dus zal er wellicht meer gereageerd worden. Het zou dus zo maar kunnen dat een offline campagne in dit geval veel effectiever is dan een online campagne.

Deze mevrouw deed aan een voorselectie door eerst te vragen of ik internet had (er zijn nog maar erg weinig mensen zonder enige vorm van internet maar goed even los daar van). Vervolgens wordt er op de flyer gesuggereerd dat ik moet googelen naar bepaalde letter combinatie wat mij vervolgens naar een weblog van punt.nl voert. Kennelijk is er niemand die deze lettercombinatie gebruikt en dus komt iedereen op al gauw op de pagina van deze mevrouw terecht.

Ik zou zeggen, gooi er nog een Twitter (#)hashtag tegenaan, een QR-Code zodat iedereen gelijk op z’m mobiel kan kijken en registreer meerdere domeinen met deze lettercombinatie! En oh ja: doe wat aan het taalgebruik, de layout en de opmaak om communicatief wat beter over te komen!