Facebook update: Facebook Groups, Download YOUR data en Your Applications

facebook groups, download your data, your applications

Facebook heeft, op een persconferentie vanavond rond 19:00, de volgende nieuwe functionaliteiten aangekondigd:

Facebook Groups / Facebook Groepen

De nieuwe Facebook Groups of groepen zijn groepen beheerd door alle leden, er kunnen groep-chats gehouden worden, er kan een wiki aangelegd worden en er kunnen e-mails binnen de groep verstuurd worden. Dit zou nog het meest moeten lijken op de bekende Yahoo groups. Overigens blijven de huidige groepen en pagina’s wel bestaan.

Seo Technisch: Mogelijk zullen de facebook pagina ranking factoren ook gaan gelden voor de nieuwe Facebook Groups. Hierover later meer.

Download YOUR data / Download uw gegevens

Tja na de vele privacy klachten omtrent Facebook en de data van de gebruikers (welke tot voorheen opgesloten zat in Facebook) is deze nu middels een tool ‘Download Your Data te downloaden. Dat is dus al uw gegevens, berichten, foto’s en video’s. U krijgt, nadat het pakket is samengesteld, een e-mail en vervolgens kunt u dit pakket downloaden.

Your Appications / Uw applicaties

Het nieuwe “Applications You Use” scherm is ook een privacy-upgrade. Nu, wanneer u een applicatie installeert, kunt u meer gegevens zien zoals welke data de applicatie gebruikt en daar kunt al of geen toestemming voor geven.