Facebook Likes kopen of Niet?

likes kopen

Ik ben tegen het kopen van Facebook likes, backlinks, fans en volgers. De reden hier voor is heel simpel: het is vaak niet nodig. Maakt u een website of Facebook pagina met goede content en weet u deze content goed te verkopen dan komen de waardevolle links of likes na verloop van tijd vanzelf.

Op verschillende blogs zien we verhitte discussies over het kopen van likes, mensen zijn er ofwel voor ofwel geheel tegen. Mensen gooien met termen als SPAM en andere narigheden. Het lijkt me dat enige nuancering wel op zijn plaats is. We zouden ons bij deze discussie moeten afvragen wat mensen beogen met het kopen van likes en hoe deze worden geleverd.

Wil iemand likes kopen en verwacht deze pagina-eigenaar veel interactie (reacties op Facebook status updates) of zelfs kopers of gewoon een wat actievere aanblik van de Facebook pagina zodat de advertentie campagne effectiever is?

Laatst vertelde een ZZP’er mij dat zij een Facebook pagina had gemaakt. Zij had hier veel tijd in gestopt en gevuld met interessante inhoud zoals leuke weetjes, foto’s en video’s. Zij wilde vervolgens een Facebook campagne gaan beginnen. Zij vroeg mij of het feit dat de pagina nog slechts 14 likes had (enkele vrienden) effect zou hebben op de campagne. Vervolgens vroeg ze mij of het niet verstandiger zou zijn om eerst slechts een klein aantal Facebook likes te kopen. Het toeval wilde dat ik net een artikel aan het schrijven ben over social media ‘triggers’.

Eén van de triggers heet: “Volg het Volk”. Dit werkt als volgt: Om onzekerheid te overwinnen kijken mensen met betrekking tot een bepaalde beslissing (kopen, liken) vaak eerst naar wat andere mensen doen. Wanneer iets er uit springt als populair of actief dan vinden mensen dit automatisch een belangrijke trigger om de beslissing te nemen. Om een voorbeeld te noemen: wanneer mensen op vakantie in een onbekende stad rondlopen en zich afvragen bij welk restaurant ze zullen gaan eten zullen ze (onder andere) kijken naar hoe druk het is (even los van het soort restaurant en de lonely planet guide). Dus wanneer een Facebook campagne begonnen wordt op een pagina met weinig likes dan zou het best wel eens kunnen zijn dat mensen denken dat er niks te doen is en niet op de vind-ik-leuk knop drukken. Zien ze echter een actieve pagina met meerdere likes dan lijkt het waarschijnlijker dat deze mensen op de vind-ik-leuk knop drukken.

Overigens kunt u uw pagina ook op andere manier vullen dan het kopen van likes. Ik denk daar bij aan het te hulp vragen van vrienden en familie (de gemiddelde Facebook gebruiker heeft toch zo’n 130 vrienden), het uitschrijven van een wedstrijd of iets aanbieden in ruil voor een like (uw e-book bijvoorbeeld). Eigenlijk zijn wedstrijden en beloningen hetzelfde als het kopen van een like alleen wat transparanter, maar goed dat is mijn mening.

Het leveren van een like kan op verschillende manieren gebeuren. Dit kan geheel softwarematig zijn, er kan gebruik worden gemaakt van nep profielen of bots en tenslotte kan het zijn dat de bedrijven die de likes verkopen de mensen die op de vind-ik-leuk knop drukken gewoon iets bieden in ruil hier voor zoals geld. Ook is het gebruikelijk dat bijvoorbeeld pagina eigenaren van zeer grote Facebook groepen hun traffic willen omzetten in wat extra inkomen en dus voor andere pagina’s promotie willen maken

Uiteraard zijn er naast voordelen ook nadelen: De likes kunnen na verloop van tijd verdwijnen, Facebook kan uw account sluiten (maar dan moet u het wel heel bond maken) en u kunt zich geërgerde mensen op de hals halen als deze vergeten zijn dat ze op de like knop hebben gedrukt in ruil voor geld.

Echter gezien de hoeveelheid al langer bestaande bedrijven die al jaren likes verkopen kan het kennelijk wel goed gaan. De volgende tips kunnen van belang zijn indien u overgaat tot het kopen van likes:

 • Vraag om een referentie of een voorbeeld profiel (let dan op de datum en de reacties)
 • Zorg dat de likes niet al te goedkoop zijn (<20 euro)
 • Vraag hoe de likes geleverd worden
 • Zoals met alles: overdaad schaadt. Ga geen 10.000 likes kopen op een jonge pagina.

Wilt u echte geïnteresseerde mensen dan kunt u beter investeren in een mooie wedstrijd of een prijsvraag al kan dit best prijzig zijn. Wilt u alleen een actiever aanzicht van uw pagina alvorens een campagne of andere activiteiten te starten dan kunt u de likes ook kopen mits correct geleverd. De keus is aan u.

Mocht u besluiten toch likes te gaan kopen dan kun je op http:/llikewiki.nl alvast de aanbieders vergelijken.

14 gedachten over “Facebook Likes kopen of Niet?”

 1. Ik heb nog eens nagedacht over dit artikel hierboven. Als het kopen van likes zin heeft om een pagina een beter aanzicht te geven dan kun je net zo goed nep likes kopen. De reden is simpel: betaal je iemand om je pagina te liken dan kan deze persoon de like na een maand weer weg halen. Heb je een kwalitatief goede nep like, gemixed met echte likes dan blijft deze voorlopig staan. Lijkt me duidelijk dus.

 2. Ik vraag me af of dit geen negatieve impact op je zoekresultaten kan hebben?
  Ik ken een site die likes heeft gekocht, want ze hadden opeens 30.00 likes, twee weken later 50.00 en een week later 80.000. De kans is groot dat deze uit buitenland komen en het betreft een Nederlandstalige site. Hoe lang zou het duren voordat Google ziet dat dit niet natuurlijk is en je hier voor straft? We weten allemaal hoe slim ze zijn, kijk maar naar de laatset Pinguin update

  1. Tenzij dit een openbare pagina is denk ik niet dat Google veel met die gegevens doet, in negatieve zin. Voldoet zo’n pagina een de voorwaarden van Google dan wordt dat soort signalen wel gebruikt in positieve zin.

 3. Op likeskopen.net hebben wij nu een dienst waarbij er 100% echte Nederlandse likes worden geleverd. Deze dienst is duurder maar dan heb je wel het soort likes op je pagina die je eigenlijk wil hebben als pagina eigenaar.

 4. Altijd leuk dit soort verhalen te lezen. 
  ik heb het zelf getest op een pagina en het werkt prima. zolang je er ook een marketing campagne erop nahoudt. doe dit bijvoorbeeld met facebook advertenties, like&share prijzen etc etc.
  ik ben op een punt belandt dat ik 4000 likes heb gekocht + facebook likes +win acties= 50 likes per dag erbij 
  Betreft waar de likes vandaan komen of hoe ze worden toegevoegd.. uiteindelijk is dit een grote pot nat en word vrijwel altijd op identieke wijze deze likes toegevoegd. of ze nou 10 euro kosten of 50 euro de basis blijft hetzelfde. 
  op http://www.allesvoor10.nl heb ik mijn likes gekocht voor 10,- euro een tijd geleden en het heeft mij prima geholpen.

 5. Als je facebook likes koopt doe het dan wel bij een bedrijf dat je kan vertrouwen. Daarnaast moet het bedrijf ook ze afspraak na komen. 
  Bekijk is anders onderstaande link. Ik heb veel positieve ervaring met dit bedrijf.

 6. Ik moet zeggen dat het wel heel goed kan werken hoor. Ik heb laatst 1500 stemmen gekocht voor rrn wedstrijd en heb nog gewonnen ook.

 7. Na het lezen van dit artikel heb ik na contact met http://www.socialmediadeals.nl werd ik overtuigd om likes kopen bij hen. Likes werden binnen beloofde tijd verzorgd en ook niet allemaal tegelijk, het zag er heel natuurlijk en voor zover ik zie waren het ook echte nederlandse profielen. Ik vind het wel een leuke marketing campagne en niet al te duur…

 8. Hallo,
  Interessant artikel, ik heb zelf wel likes gekocht voor de pagina van mijn bedrijf. Ik wil graag dat mijn bedrijf een professionele indruk wekt en heb daarom 1000 likes gekocht voor mijn Facebook pagina. (http://creatieve-technologie.nl/3-facebook-likes-kopen). Snelle levering en ben nog steeds erg tevreden. Was overigens niet duur, was er 25€ aan kwijt.

 9. Beste SEOMYSITE

  Ik heb zelf bij meerdere sites likes gekocht om te kijken welke werkte en welke niet. bij vele van de sites had ik dat ik veel likes van nep accounts kreeg en en zelfs bij 2 sites dat ik helemaal geen likes kreeg. Maar bij http://facebookfortuin.nl/ was eigenlijk alles in orde, ik denk 95% waren echte profielen en mensen deelden ook echt berichten en hitte de like button op berichten. super gaaf! het heeft mijn pagina echt een enorme boost gegeven!. dus kijk uit van welke site je je likes koopt! maar zoals je ziet zijn er sites tussen die wel gewoon eerlijk zijn.
  mvg André

Reacties zijn gesloten.