Goedkoop(er) Adverteren in Google Display Netwerk

Niet zo lang geleden was Google Adwords nog het ideale middel voor startups, freelancers en zzp-ers. Veel niches waaren nog onontdekt en je kon nog slechts enkele centen per click betalen. Zo is de situatie vandaag de dag helaas niet meer. Door de almaar stijgende prijzen is Adwords meer het domein van grote bedrijven geworden. Voor deze bedrijven is het geen probleem om 2 euro per click te betalen.  Met 1% conversie ratio hebben ze een klantwaarde van 200 euro nodig om break-even te draaien.

Google strooit ook rustig met advertentie vouchers zodat de concurrentie toeneemt en dus ook de prijs per click om bovenaan de komen. Adwords vouchers zijn trouwens ook gewoon te koop indien u dat wilt.

Er is echter nog 1 plek waar men relatief goedkoop kan adverteren in het Adwords netwerk. Veel website eigenaren proberen wat bij te verdienen met het plaatsen van advertenties van Google Adsense. U kunt uw Google Adwords campagne zo instellen dat uw advertenties niet verschijnen in het zoek-gedeelte van Google maar alleen in het display netwerk (dus alleen in bovengenoemde websites, forums, blogs en dergelijken).

Het is zelfs zo dat het reclame maken hier behoorlijk gericht kan gaan. Gerichter reclame maken is juist beter omdat u zo direct uw doelgroep bereikt en dus een hogere CTR (Click Through Rate) kunt verwachten. In het volgende scherm kunt u kiezen waar u uw advertentie wilt laten verschijnen. Stel dat u kinderkleding verkoopt dan kunt u uw advertentie laten verschijnen op websites met als onderwerp kinderen. Soms zijn er binnen deze websites verschillende posities beschikbaar zoals in de kop, voorpagina etc.

Het was  niet mijn bedoeling hier een compleet overzicht  te geven over het opzetten van een Adwords campagne maar alleen hoe u nog gerichter en goedkoper reclame kunt maken. Hier vindt u een zeer uitgebreide uitleg over het adverteren in Google Adwords.