Adsense – Toch wel goed hoor

Ik moet eerlijk bekennen dat ik, vroeger, ook enkele MFA (made for adsense) websites heb gemaakt. Sinds kort is het aantal woorden dat Google doorzoekt iets verminderd waardoor de zg "longtail resultaten" wat beperkter zijn. Men zegt dat is gebeurt om de snelheid van de resultaten te verbeteren. 

Nou het enige wat u moet onthouden is dat adsense websites een tijdje duren om tot goede resultaten te komen. Ik ken iemand die koopt ergens de meest "hotte" zoekwoorden in een bepaalde niche, slaat deze vervolgens op in een database en injecteert deze zoekwoorden in zijn metadata al naar gelang wat er gezocht wordt. Dit werkt vooral goed bij nieuwtjes en dergelijken. 

Maar zoals gezegd Google denk aan de gebruiker. Dus heeft u een website met adsense advertenties en heeft u daadwerkelijk ook wat te bieden (informatie of filmpjes) dan is dat prima. De zoeker vindt wat hij of zij zoekt, de zoeker klikt op een advertentie gerelateerd aan uw website. De adverteerder heeft een bepaalde conversie. Adverteerder blij, Google blij, u blij. Dus een goede MFA site is helemaal geen probleem.